•  1 Haziran 2018 Cuma

DOKU MÜHENDİSLİĞİ KIŞ OKULU

27-28 Ocak 2018 tarihlerinde sabah saat 10:30 ile öğleden sonra 16:00 saatleri arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bölüm Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Laboratuvarlarında Arş. Gör. Dr. Tuğba ÖZDEMİR tarafından organize edilen ‘Lise İkinci Sınıf Öğrencilerine Yönelik Doku Mühendisliği Kış Okulu’ etkinliği başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte Gaziosmanpaşa Lisesi 10. Sınıf öğrencilerine çağımızın önemli mesleklerinden birisi olan Doku Mühendisliği alanı hakkında bilgi verilmiştir. Eğitimin uygulamalı kısmında tendon dokusu yönünden zengin olan sığır kuyruğundan tendon dokusunun izole edilmesi ile başlanarak sonrasında bu dokunun insan hareketindeki önemi uygulamalı olarak gösterilmiştir. Takiben, bu malzemelere vücuttakine benzer bir kuvvet uygulamak hedefi ile LEGO® benzeri bir araya getirilerek farklı basit makinalar oluşturabilen doku biyoreaktörleri tanıtılmış ve öğrenciler başarı ile tendon dokusuna esneme kuvveti uygulayabilecek bir biyoreaktör sistemi kurmuşlardır. Son olarak ise uygulanan kuvvet eşliğinde tendon dokusunda yaratılacak esneme miktarları ölçülmüştür ve tendonların gerçek hayatta maruz kaldığı esneme miktarları ile karşılaştırılmıştır.

İki gün sürmüş olan etkinlikte Eğitim Fakültesi  Fen Bilimleri Eğitimi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Şenocak ve Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Erden Tayhan ve katılım belgelerini taktim etmek üzere Pazar (28/01/2018) günü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Gökçe eşliğinde katılımcılara katılım belgeleri ve öğrenci eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edilerek etkinlik sonlandırılmıştır.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi, 60150 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2017© Tüm Hakları Saklıdır.